torstai 20. heinäkuuta 2017

Karjalasta kajahtaa! Duurissa ja mollissa.

Iloinen ja laulava Pohjois-Karjala ulkopaikkakuntalaisine vieraineen rokkasi kesän parhaan viikonlopun Joensuun Laululavalla. Huikea tunnelma myytiin loppuun asti lauantaina ja rokki oli ensimmäistä kertaa virallisesti kolmipäiväinen. Olin itse tunnelmaa mukana elämässä 19 vuoden tauon jälkeen! Nykynuoriso osaa todellakin rakastaa myös duurissa, kuten erään bändin esittelyssä oli asia selitetty. Täysin samaa mieltä, kuittaa tämä entinen nuori. Rokki ei jää nyt yhtä pitkäksi aikaa tauolle.


Kesä, ja elämä, kuten Nykäsen Matti asian ilmaisi, on todellakin ihmisen parasta aikaa. Musiikki kuuluu minun elämään ja kesään vahvasti. Olen niitä tyyppejä, joiden jalka alkaa hyvän musiikin tahdissa etsiä rytmiä ja sormet rummuttavat reisiä. Niitä ihmisiä, jotka laulavat mukana karaokessa, toisen laulua arvostaen, ja niitä, jotka fiilistelevät täysillä nollan promillen syntymähumalassa.

Ei Ilosaarirock kauniin Karjalamme ainoa tapahtuma ole. Joskus ihaillen ihmettelen miten aivan kotinurkillakin voi kokea elämyksiä. Suomen suven ihanuuksiin kuuluvat lukuisat kesäteatterit. Ammattilaisten otteet omaavat eloisat ja värikkäät näyttelijät herättävät tarinat ja kyläpahaset henkiin. Lauluntäyteinen ja iloinen oli myös kesäni ensimmäinen kesäteatterikäynti. Ei kauniimpi ja perinteisempi voisi enää kesäteatterin paikka olla, kuin Enon kesäteatterin sijainti Paukkajalla. Kaiken takana oli nainen ja tässä tapauksessa myös Pielisjoki, joka välkkyi taustalla nuorten aikuisten tulkitessa Matin ja Tepon musiikkia sekä sekoittaen sopivan rosoisesta keski-ikäisestä rakkaudesta ja ikävästä kertovaan tarinaan hymyä. Tarinassa rakastettiin perinteisesti mollisoinnussa, mutta se ei haitannut, koska naurun lisäksi silmännurkatkin kostuivat. Kukapa voisi kuunnella kappaleen "Et voi tulla rajan taa" herkistymättä? Tulkinta oli hieno.



Niin se muuten on, että Ilosaarirock ja kesäteatterit yhdistävät sekä nuoret että vanhat. Aika katoaa ja sitä tulee jotenkin iättömäksi uppoutuessaan hyvään tunnelmaan ja musiikkiin. Elää hetkessä ja mukana. Ottaa vaikkapa muutaman oluen, tai juo pullakahvit. Onnellisuutta se on.

Tänään on heinäkuun 20.päivä. Mies toi nimipäivän kunniaksi siiderin, jossa oli tähän tarinaan osuva korkki. Sihahtikin auki niin iloisesti. Happiness it comes from within. Kyllä, itsestäni se onnellisuus lähtee ja hetkistä ja elämyksistä ja ihmisistä ympärillä. Ystävä oli lähettänyt oikean postikortinkin. Happy Joe maistui iloiselta niin kuin aina. Tämä entinen nuori ja tuleva keski-ikäinen, pienen kylän raitin tallaaja, on kiitollinen, sekä mollissa että duurissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti